Stefan Verduin

1. Wie is Stefan Verduin?

Ik heb mijn gehele leven in Noord-Holland gewoond. De eerste 32 jaar in Amsterdam en nu al weer 23 jaar in gemeente Haarlemmermeer. Ik woon er met veel plezier samen met mijn vrouw en drie jongvolwassen kinderen. Ik werk voor de Rijksoverheid en ben een groot liefhebber van diverse soorten van watersport. 


2. Waarom Namens Noord-Hollanders.?

Namens Noord-Hollanders. gaat naar ons burgers toe en komt van het pluche af van de Provinciale Staten. Richt zich op alledaagse problemen en is van een pragmatische aanpak. Namens Noord-Hollanders. is toegankelijk voor alle mensen van elke geaardheid en overtuiging. 


3. Waar wil je je voor inzetten?

Voor veel jongeren is het moeilijk om een huis te vinden en al helemaal in de omgeving waar ze hun familie en vrienden hebben. Er zijn erg lange wachttijden. Binnen de mogelijkheden die de provincie heeft, wil ik de woningbouw bevorderen op de plekken waar je je hele leven hebt gewoond. Voorrang bevorderen voor mensen die in hun sociale kring willen blijven wonen.


4. Wat kunnen kiezers / inwoners en ondernemers van jou verwachten?

De kiezers kunnen van mij verwachten dat ik mij inzet voor een toegankelijk Noord Holland. Toegang tot een woning, toegang tot de politiek en letterlijk je kunnen verplaatsen om toegang te kunnen krijgen tot vrienden, familie, winkels en bijvoorbeeld ziekenhuizen. Helder zijn over wat een provincie wel en niet kan doen om zo loze beloften te voorkomen.


5. En dit wil ik ook nog kwijt….

Het wordt hoog tijd dat er meer partijen komen met een lokaal programma. Een programma dat opkomt voor de belangen van de Noord-Hollanders op provinciaal niveau. Bij de gemeenten is dit al met goed resultaat gelukt. Nu is het de beurt aan de provincie, want de landelijke belangen zijn niet altijd de provinciale belangen.

Namens Noord-Hollanders. is zo’n lokaal-provinciale partij die opkomt voor de lokale belangen op provinciaal niveau.