1. Wie is Yvonne Bosch?

Ik ben Yvonne Bosch, 62 jaar, Heerhugowaard, geboren en getogen in Noord-Holland. Krachtige, betrokken en ondernemende vrouw. Nuchtere realist en generalist. Moeder, grootmoeder en overgrootmoeder uit het hart. Dochter en mantelzorger. Ouderenadviseur, clientondersteuner en gespreksleider levenskunst. Beperkingen zijn kansen en uitdagingen om het anders te doen!

 

2. Waarom Namens Noord-Hollanders.?

Vanwege het verkiezingsprogramma, dat kort, nuchter, eerlijk en op inhoudelijke thema’s ruim toe te passen is. En vanwege de goede spreiding van ambassadeurs en kandidaten over heel Noord-Holland.

 

3. Waar wil je je voor inzetten?

Ik zal mij actief inzetten voor:

A. De infrastructuur en (aangepast) openbaar vervoer versneld verbeteren en uitbreiden. Met name beter toegankelijkheid voor “ouderen” en mensen met beperkingen.

B. Wonen: meer aandacht voor bouwen, toewijzingen en doorstroom voor “ouderen” en mensen met beperkingen, bijvoorbeeld ruimere mogelijkheid om dichter bij mantelzorgers en (jonge) gezinnen te wonen. Dat is ook goed voor de werkgelegenheid in Noord-Holland.

C. Het goed wonen met de juiste voorzieningen o.a. in culturele en preventieve zin.

D. Vertrouwen herstellen en belangenbehartiging door open bestuurscultuur in, door, voor en vooral namens alle Noord-Hollanders. en niet vanuit grote landelijk politiek gedirigeerd.

 

4. Wat kunnen kiezers / inwoners en ondernemers van jou verwachten?

Dat ik mij volledig inzet dat de stem van alle Noord-Hollanders gehoord wordt op een krachtige, betrokken en ondernemende wijze, voor en na de verkiezingen, voor de hele kop van Noord-Holland, van Den Helder, West Friesland, Noord-Kennemerland tot en met Zaanstreek.

 

5. En dit wil ik ook nog kwijt….

Ik ben als Liberaal Christelijk, betrokken, betrouwbaar en toegankelijk voor iedereen. Ik was persoonlijk assistent van een Tweede Kamerlid en heb ruime bestuurservaring, denk aan gemeente Alkmaar emancipatiecommissie, Kamer van Koophandel, Waterschap HHNK, FNV Bondsraad en Noord-Holland, UWV Cliëntenraad.