Er staan ontzaglijk veel verkeersborden in de Van Boshuizenstraat in Buitenveldert. Daarom noemt Namens Noord-Hollanders. de Van Boshuizenstraat de gevaarlijkste straat van Amsterdam.

Een bewoner belde ons: “weten jullie dat je hier door het woud aan verkeersborden de weg niet meer kunt zien?” Natuurlijk ging onze voorzitter, Grethe van Geffen, dat op locatie bekijken! En inderdaad: een mens komt ogen tekort om alle verkeersborden te kunnen zien. Terwijl het idee van een goede weginrichting natuurlijk is, dat mensen hun ogen op de weg houden in plaats van op de verkeersborden. Dat is een stuk veiliger!

Een telsom leverde maar liefst 136 borden op, in een straat die 1,36 kilometer lang is. Dat is dus 1 bord op elke 10 meter! Maar liefst 40 keer het maximum snelheidsbord van 30 kilometer per uur, en 34 keer de voetgangersoversteekplaats. Dan nog talloze andere borden, zoals omleidingsborden. Hebben de bewoners van Amsterdam-Buitenveldert echt zoveel aanwijzingen nodig? Nee, zelfs als dat zo zou zijn, dan kunnen ze het domweg niet allemaal bijhouden.

Al filmend reed Namens Noord-Hollanders. door de straat en dan zie je goed hoe een oerwoud aan verkeersborden de weggebruiker in de war brengt. Je kunt hier onze video De gevaarlijkste straat van Amsterdam bekijken.

Vervolgens is ook de Amsterdamse zender AT5 ge√Įnteresseerd geraakt. Hun publicatie vind je hier. In hun video op die pagina ook een interview met onze voorzitter Grethe van Geffen (met roze jasje).

Share This