Statenlid Grethe van Geffen ging op bezoek in Wervershoof, een ‘vitaal’ dorp wat wil zeggen dat het groeit en bloeit zowel qua woningen als bedrijvigheid. Met wethouder Andrea van Langen van de gemeente Medemblik keken we waar ontwikkelingen van Wervershoof het beleid van de provincie raken. Dat is bij de wensen voor woningen, zowel voor jongeren als voor ouderen zijn er meer woningen nodig. Meer woningen betekent ook dat er aandacht nodig is voor bereikbaarheid. En dan zjin er wensen bij het opknappen van het winkelcentrum want dat oogt wel heel erg jaren zeventig en staat deels leeg. Woningen, bereikbaarheid en de zogenaamde ‘revitalisering’ van het winkelcentrum zijn allemaal onderwerpen waarbij de provincie ondersteuning kan bieden via beleid, vergunningen, subsidies e.d.

Al met al een interessant en informatief werkbezoek. Aan wethouder Andrea van Langen beloofden we vanuit de Staten Noord-Holland de samenwerking van de gemeente Medemblik met de provincie te blijven volgen komend jaar, met Wervershoof op de eerste plaats!

Aarzel dus niet contact op te nemen met statenlid Grethe van Geffen als je zaken uit Wervershoof onder de aandacht wilt brengen! Kijk hier naar het video-verslag over het bezoek aan Wervershoof.

Share This