Er is een geheime brief. Namens Noord-Hollanders. heeft die niet gelezen en u waarschijnlijk ook niet. Maar we kwamen hem wel op het spoor en dat mogen meer mensen weten dan alleen de bestuurders van de provincie en andere natuurbeheerders.

Want het is natuurlijk heel spannend. De overheid mag een brief geheim verklaren bijvoorbeeld als de staatsveiligheid in het geding is. Wie wil nou niet zo’n brief lezen! Namens Noord-Hollanders. dook erin en ontdekte dat het gaat om het opheffen van fietspaden in de duinen. Zo rollen de zaken in de Noord-Hollandse duinen. Buiten het zicht van bewoners, fietsers, wandelaars en andere recreanten om bedisselen natuurbeheerders onderling dat het eigenlijk beter is om te zorgen dat mensen de duinen niet meer kunnen bezoeken. Al eerder onthulden we een document van de provincie Noord-Holland met de dubieuze opvatting ‘mens verstoort natuur‘.

De geheime brief is niet meer zo heel geheim nu. Namens Noord-Hollanders. maakte een video die onthult wat we al weten over die brief. Ook stelt de video enkele dringende vragen, zoals de vraag waarom er een geheime brief is en hoe het kan dat de provincie Noord-Holland dat toestaat. Waarvoor of voor wie zijn ze bang? De vele beschouwingen over ‘participatie’ ten spijt komt hier het beeld naar voren van bestuurders die geen inspraak, zelfs geen inzage dulden. Hoog tijd voor meer openheid!

De geheime brief is deel 2 in onze serie ‘de treurnis van de Noord-Hollandse duinen’. Deel 1, De overheid staat voor paal bij Paal 29, kunt u hier bekijken en de blog daarover hier teruglezen.

Share This