Op uitnodiging van de VVD Alkmaar voer statenlid Grethe van Geffen op 28 mei mee met de VVD-boot bij de Pride Alkmaar. Het was een prachtige tocht die van de heldere boodschap dat je mag liefhebben wie je wilt, een groot feest maakt!

De schitterende grachten van Alkmaar lenen zich voor een ware Canal Pride en er stonden dan ook vele inwoners en bezoekers langs de kant om de prachtig versierde boten te verwelkomen. Zo werd het een bijzonder feest voor Pride Alkmaar waarin de stad zich verenigt rond de boodschap dat je mag zijn wie je bent en mag liefhebben wie je wilt.

De video die we erover maakten laat zien hoe mooi het was en hoe goed de sfeer van Pride Alkmaar.
Naast een levendige impressie van de route hoor je hier ook waarom mensen op de boot wilden meevaren: aan het woord komen fractievoorzitter John van der Rhee, staatssecretaris Eric van der Burg, en actieve Alkmaarse VVD-leden Willem Peters en Stefan de Haan.

Aan boord was ook een asielzoeker uit Turkije (niet op video) die in eigen land bedreigd wordt om wie hij is. In Turkije is de situatie de laatste jaren verslechterd, ook en juist in een voorheen liberale stad als Istanbul. Het maakt dankbaar voor de gelijkwaardigheid en tolerantie in Nederland. Vrijheid is niet vanzelfsprekend en belangrijk om voor te blijven staan!

Share This