Erkenning kreeg Namens Noord-Hollanders. er niet voor maar het is wel een feit: 

ons punt om bewoners die economische of sociale binding hebben met een gemeente voorrang te geven op woningen, heeft het coalitieakkoord van Noord-Holland gehaald! 

We hebben het nagezocht in de partijprogramma’s van de coalitiepartners BBB, GroenLinks, VVD en PvdA en daar stond het niet in. Wel bij ons en we hadden er zelfs een video over genaamdVoorrang op een Woning, volg de link om die alsnog te zien. Ook in debatten hebben we dit steeds – en als enige – genoemd. Kortom, dat we met dit punt luid en duidelijk aan de weg hebben getimmerd, heeft zijn vruchten afgeworpen voor u als Noord-Hollander. 

Bent u raadslid of wethouder, let dan op de formulering in het akkoord: ‘we bieden gemeenten hiervoor ruimte’. U zult dus mogelijk zelf nog actie moeten ondernemen om dit te verzilveren. Bent u burger, dan kunt u inspreken bij de raadscommissie Wonen om deze mogelijkheid bij de gemeenteraad onder de aandacht te brengen. 

Namens Noord-Hollanders. agendeert de komende periode verder de thema’s die u van ons kent: mobiliteit, bomenkap en ongesaneerde vuilnisbelten. En wellicht wilt u zelf wel mee agenderen. Laat het ons weten! 

Het is mogelijk resultaat te halen door goede punten te agenderen! 

Share This