Namens Noord-Hollanders. is voorstander van de aanleg van een verlengde tunnel N247 Broek in Waterland. Dat is niet alleen goed voor de bereikbaarheid maar ook voor de veiligheid én voor sociale cohesie! Onze video laat dat concreet zien.

Wie van Edam, Monnickendam of Volendam naar Amsterdam-Noord reist en andersom, rijdt via de N247 dwars door Broek in Waterland heen. De weg verdeelt het dorp letterlijk in tweeën. Daarom heeft de provincie Noord-Holland samen met de Dorpsraad van Broek in Waterland onderzoek laten doen naar oplossingen. De uitkomsten worden op 23 maart besproken in Provinciale Staten.

Er zijn een aantal oplossingsrichtingen uitgewerkt. Eentje is bovengronds, de andere betreffen een tunnel N247 Broek in Waterland. Er is een halve tunnel, waarbij de helft van het dorp profiteert en de andere helft er juist op achteruit gaat, en een hele tunnel. Namens Noord-Hollanders. steunt het idee van een hele tunnel want als je toch zo’n groot project aangaat, dan moet je het goed doen.

In de video vergelijken we de nieuw te bouwen tunnel met de Spaarndammertunnel in Amsterdam-West. Daar heeft de aanleg van zo’n tunnel geleid tot verbinding tussen 2 wijken aan weerskanten van de drukke doorgaande route: de ‘oude’ bewoners van de Spaarndammerbuurt en de nieuwkomers in de duizenden nieuwbouwwoningen van de Houthavens. Dit laat zien dat er drie voordelen zitten aan het ondertunnelen van een drukke doorgangsweg die dwars door een wijk of dorp voert:

  1. de doorstroom en bereikbaarheid verbetert
  2. de veiligheid verbetert
  3. de sociale cohesie tussen de ‘ene kant’ en de ‘andere kant’ verbetert.

Daarom is Namens Noord-Hollanders. voorstander van de lange variant voor een tunnel N247 Broek in Waterland. Dit vind je ook terug in ons verkiezingsprogramma.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van onze inzet en acties!

Share This