Voorrang op een woning voor mensen die een sociale of economische band hebben met een stad of dorp! Dat wil Namens Noord-Hollanders. Bekijk de video!

Jongeren
Op veel plekken zijn jongeren die het huis uit gaan, de laatste in de rij voor een woning in hun eigen dorp of stad. Noodgedwongen verhuizen ze naar een andere plaats of regio. Want in hun geboorteplaats waar hun familie woont kunnen ze niet meer terecht. Dit speelt in heel Noord-Holland en is buitengewoon onwenselijk. Namens Noord-Hollanders. ziet de belangrijkste oplossing in bouwen bouwen bouwen. Tot die tijd moet er voorrang op een woning zijn voor deze jongeren en andere mensen met een sociale lokale binding.

Werkenden
Een andere groep mensen die snel vergeten wordt, zijn de medewerkers die wisseldiensten draaien en/of op minder gebruikelijke tijden werken. Denk aan agenten en zorgpersoneel, maar ook bijvoorbeeld aan magazijnmedewerkers, de kok in uw restaurant en de barmedewerkers. Overal is peperduur parkeerbeleid ingevoerd waardoor met de auto naar en van het werk gaan te duur voor hen is. Echter, het openbaar vervoer rijdt nog niet zo vroeg of zo laat – dus hoe komen ze dan op het werk?

Ga toch fietsen! Euh…
Linkse partijen zeggen: fietsen. Fietsen is leuk maar natuurlijk niet voor iedereen een oplossing. Bovendien zijn er vrouwen die liever niet laat in de avond of nacht alleen in het donker fietsen. Voorrang op een woning is voor deze medewerkers een echte oplossing. Want dan werk je in het dorp of de stad waar je ook woont. Opgelost zijn dan grotendeels de problemen met auto en openbaar vervoer….

Namens Noord-Hollanders. wil voorrang geven!
In onze video vertelt statenlid en lijsttrekker Grethe van Geffen over een jongeman in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. Hij staat al 12 (!) jaar op een wachtlijst en heeft nog 90 mensen voor zich – plus allemaal andere mensen die voorrang krijgen. Hij blijft dus eeuwig bij zijn ouders wonen. Dat kan toch zo niet doorgaan? Daarom wil Namens Noord-Hollanders. verandering. En voorrang op een woning voor mensen die sociale of economische binding hebben met een bepaalde plaats.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van onze inzet en acties!

Share This