Gisteren nam gedeputeerde Jeroen Olthof, verantwoordelijk voor Mobiliteit & Bereikbaarheid in de provincie Noord-Holland, de door Namens Noord-Hollanders. verzamelde oplossingen botsviaduct N242 in ontvangst van ons statenlid Grethe van Geffen.

Oplossingen botsviaduct N242: daarvoor deed Namens Noord-Hollanders. onlangs een oproep langs meerdere social media: “Hebt u suggesties voor het botsviaduct N242? Jaar in jaar uit botsen daar vrachtwagens tegenaan. Onderhoud met structurele verbetering is pas over een paar jaar. Wat kunnen we tot die tijd doen? Extra borden plaatsen heeft niet geholpen. De Provincie Noord-Holland en ProRail weten nog geen andere oplossing. Hebt u die, laat het aub weten!

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Er ontstond een levendige discussie met heel veel suggesties. De ene deelnemer vulde de andere aan. Duidelijk is dat veel van onze lezers vaak op de weg zitten of zelf vrachtwagenchauffeur zijn. Ze kennen de situatie ter plaatse. Intrigerend was dat sommigen aangaven dat er geen extra borden stonden, en anderen van wel. De variatie in aangedragen oplossingen was groot: van het uitgraven van de onderdoorgang zodat die dieper zou zijn tot het geven van een extra cursus aan chauffeurs zodat ze weten hoe hoog hun vrachtwagen is 🙂

Namens Noord-Hollanders. is niet de expert om deze oplossingen botsviaduct N242 te beoordelen, dus wij hebben alles verzameld in een mooi document. Zo heeft statenlid Grethe van Geffen het op maandag 6 maart jl. overhandigd aan gedeputeerde Mobiliteit & Bereikbaarheid Jeroen Olthof die het door ambtenaren kan laten bekijken. We zijn benieuwd! Hopelijk zit er een werkbare korte termijn oplossing bij. Dat scheelt veel schade – want vrachtwagens blijven het viaduct aantikken. En het scheelt veel wachten voor reizigers op de weg én reizigers met de trein. Want na een tik van een vrachtwagen is inspectie nodig van botsviaduct N242 en daar moeten de treinen dan op wachten voor ze door mogen rijden.

Dank aan iedereen die de moeite deed mee te denken in het algemeen belang! Samen maken we de Noord-Hollandse infrastructuur weer een stukje beter.

Onze acties en inzet volgen? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Share This